Opdrachten

Margit maakt met veel plezier in samenspraak met de opdrachtgever kunstwerken van klei of boetseerwas waarvan een bronsafgietsel kan worden gemaakt.

Ze maakt vrij werk maar krijgt ook opdrachten van bedrijven, particulieren en scholen. Zij heeft al meerdere gedenktekens ontworpen en gemaakt. Het materiaal klei leent zich uitstekend om een kunstwerk te maken om een overledene te herdenken of een jubilaris te eren.

Het werk van Margit is het best te omschrijven als realistisch abstract. Het kunstwerk is duidelijk herkenbaar maar wordt niet natuurgetrouw weergegeven. Waar het wel om gaat, wordt duidelijk en krachtig uitgebeeld. Symboliek speelt een grote rol in haar kunstwerken.

Margit is altijd op zoek naar harmonie, evenwicht en rust in haar beelden. Dit wordt versterkt door een sterk lijnenspel en vlakverdeling waarbij zij speelt met een ruwe of gladde kleihuid.

Belangrijk bij het werken in opdracht is het onderlinge overleg. Margit zal dan ook voor iedere opdrachtgever uitgebreid de tijd nemen om een idee te vormen van de wensen. Dit resulteert in een eerste ontwerp met toelichting en prijsindicatie. Na ondertekening van de opdrachtbevestiging en een aanbetaling van 40% van het afgesproken bedrag, zal Margit starten met de uitvoering. Naar aanleiding van het eerste ontwerp en de op en aanmerkingen van de klant, zal er een definitief ontwerp worden gemaakt. De klant wordt op de hoogte gehouden d.m.v. foto's van de vorderingen en kan eventuele minimale wensen nog aangeven. Mocht er dan alsnog worden besloten om de opdracht niet door te laten gaan, dan is er 40% van het totale bedrag in rekening gebracht voor de kosten en de tijd die erin is gestoken. De kosten voor het maken van een bronzen beeld moeten afzonderlijk met de bronsgieter worden verrekend.

Logo Pola, juni 2015 i.s.m. Barbara Damen

Laatste houvast, oktober 2011

De wandelaar, opdracht voor de Grenslandtocht 16 juni 2012, brons met onderplaat in kopermatglazuur. Ter ere van twee jubilarissen Theo Goossens en Wilfried Stevens.

De helpende hand, brons, Anneke Cohen Rodriques prijs, school Schilderspoort, april 2009

Eeuwige verbondenheid, grafmonument brons, april 2012

Tweeling, altijd met elkaar verbonden, 2002

Ontwerpen, de helpende hand, Schilderspoort

Plaquette van klei, Bierbrouwerij De Wittenburg Zevenaar, 2008

webontwerp