• algemeen• bolle buiken• mensfiguren• smoelenstok• schalen• beeldhouwen• keramiek schilderen
• raku stoken
Workshop Keramiek beschilderen voor volwassenen

Servies
Het is erg origineel om tijdens een vrijgezellenuitje met zijn allen een servies of gebaksstel te beschilderen. Het ontbijt zal het toekomstige bruidspaar nog lekkerder smaken op een servies dat is ontworpen en beschilderd door de vriendinnen van het bruidje. Iedere deelnemer beschildert een onderdeel van het servies. Daarvoor hoef je echt geen Picasso of van Gogh te heten.
Heel eenvoudige patronen zijn al geschikt om het serviesgoed een artistieke uitstraling te geven. Samen met je groep bedenk je een thema. Slingers, bloemen, vlekken of puzzelstukken zijn eenvoudig te schilderen en het ziet er ook nog feestelijk uit. Maar ook kunnen er grappige koeien, varkens of andere onderwerpen worden bedacht. Belangrijk is dat het servies één geheel wordt in kleur en decoratie.
Natuurlijk is het best spannend om dit gelijk op het aardewerk te schilderen, daarom wordt er eerst op papier een schets gemaakt.
Na afloop wordt het serviesgoed met een transparante glazuurlaag bedekt en voor een tweede keer op 1040º C in de keramiekoven gebakken.
Na 2 à 3 weken kan het servies worden opgehaald.
Het is echt bruikbaar en zelfs geschikt voor in de afwasmachine.
Deze feestelijke workshop is compleet verzorgd met koffie/thee met taart en frisdrank.
Het servies bestaat uit: 2 ontbijtborden, 2 bekers met oor, suikerpot, melkkan, thee/koffiepot en driehoekige schaal. Minimale deelname is 8 personen. Tijdsduur: 3 uur
Kosten: € 30,00 p.p. bij 8 deelnemers. Bij meer personen wordt een aanvullende prijs berekend afhankelijk van de te beschilderen voorwerpen.
Dit is inclusief glazuren, stookkosten en consumpties.
Bijkomende kosten bij meer dan 8 personen zijn € 15,00 p.p. + het te beschilderen voorwerp.
Ook is er de mogelijkheid om het servies zelf samen te stellen. Een gebaksschaal + 8 kleine gebaksborden behoort o.a. tot de mogelijkheden.
Eventuele bijkomende kosten per beschilderd voorwerp:
- vierkant tapasbordje € 8,00
- beker zonder oor € 7,00
- beker met oor € 8,00
- ontbijtbord € 8,00
- gebaksbordje € 7,00
- grote gebaksschaal € 17,50
- langwerpig tapasschaaltje € 8,00
- driehoek schaal € 18,50
- koffie/theepot € 22,00
- suikerpot € 16,50
- melkkan € 17,50
- vaas € 18,50
- losse tegel € 8,00

Tegeltableau
Met zijn allen maak je een uniek tegelschilderij voor in de hal van jouw bedrijf, school of gewoon thuis. In deze ongeveer 2 uur durende workshop beschilder je een ongeglazuurde keramiektegel van 20 x 20 cm met speciale glazuurverf.
Het schilderij komt beter tot zijn recht, als er eenheid is in kleur en onderwerp. Vooraf kan worden nagedacht over een thema. Als dit op tijd bekend is, wordt er door Spaan Kreatief voorbeeldmateriaal gezocht dat geschikt is om op de tegel te schilderen. Ook kan iedereen iets persoonlijks schilderen waardoor het meer gevoelswaarde krijgt. Zo'n schilderij is dan erg leuk om aan opa of oma cadeau te geven. Omdat het best eng is om gelijk op de tegel te werken, wordt er eerst een schets op papier gemaakt. Met doorslagpapier wordt deze overgenomen op de tegel. De beschilderde tegels worden na afloop voorzien van een transparante glanslaag en voor de tweede keer gebakken in de oven. Daarna worden ze tot één groot schilderij samengevoegd.
Na 2 à 3 weken kan het kunstwerk worden opgehaald.
Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden.
Minimaal aantal deelnemers is 8 personen.
Kosten: € 23,00 p.p.
Dit is inclusief stookkosten, glazuren, tegel, houten ondergrondplaat, koffie/thee en gebak
Tijdsduur: 2 à 2½ uur

 

webontwerp