• algemeen• bolle buiken• mensfiguren• smoelenstok• schalen• beeldhouwen• copy-print op keramiek
raku stoken
Workshop Schalen

In deze workshop ga je een schaal maken. Er zijn twee manieren op dit te doen. Je kunt stukjes, propjes, sliertjes of rolletjes klei in een holle gipsmal drukken en de kleilaag aan de binnenkant glad maken. Hierdoor ontstaan aan de buitenkant mooie spontane structuren. Ook is het mogelijk om een grote plak klei over een bolle gipsmal te leggen. De schaal kan dan in ieder gewenste vorm worden gesneden. Beide technieken zijn niet moeilijk. Als de schaal is gevormd, wordt deze licht geföhnd. De klei komt dan los van de gipsmal en voorzichtig wordt de schaal uit de mal gehaald.
Nu ga je aan de slag om het werkstuk naar eigen idee en smaak te decoreren. Er kunnen openingen worden gesneden in de schaal, klei worden toegevoegd, vlakken ruw/glad gemaakt of een afdruk van vitragestof worden gedrukt in de klei.

Voor de decoratie wordt gekleurde kleislib gebruikt waarmee de schaal een lichte pastelkleur krijgt. Met keramiekverf is het mooi om er een afbeelding of tekst op te maken/schrijven.

Ervaar hoe een bonk klei door professionele begeleiding, kan worden omgetoverd tot een originele, unieke en blijvende creatie.

Leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te geven.

De schaal wordt na droging gebakken op 1000ºC en daarna komt er nog een glanzende glazuurlaag over en gaat het voor de tweede keer de keramiekoven in.

De kosten zijn € 39,00 p.p. voor deze 3 ½ uur durende workshop, inclusief klei, glazuurverf en stookkosten . Ook is het mogelijk om op een ander tijstip terug te komen om de schaal met een effectglazuur te behandelen. Dan zijn de kosten €47,50. Het bedrag voor een extra grote schaal bedraagt €55,00 (Inclusief klei en effectglazuur)

Het aantal deelnemers is minimaal 8 personen.
De prijs is inclusief consumpties (koffie/thee en gebak) en frisdrank . Na ongeveer 3 weken kunnen de schalen worden opgehaald.

 

 

 

 

 

 

 

webontwerp